ism och ist

Alla klarar inte av verkligheten.

Det här med att vara anti-feminist

Kategori: Feminism

Innan jag går in på det jag tänkte skriva om så måste jag bara förklara det här med feminism.
En feminist över lag är en person som tror på jämnlikhet mellan könen socialt, ekonomiskt och politiskt. Sen fins det olika sorters feminism. Det finns såklart hur många som helst, men jag ska bara KORT gå igenom de viktigaste. OBS! TA ALLT MED EN NYPA SALT
 
Liberalfeminism:
 
En liberalfeminist strävar för ett samhälle där individer är ansvariga för feminsmen och inte staten. Till exempel, så tycker inte att staten borde dela upp föräldraledigheten 50/50, de tycker att man själv, både som man och kvinna ska göra beslut som gynnar feminism och jämnlikhet. Liberalafeminister för ofta fram frågor som Kvinnors plats i det offentliga rummet, kvinnors företagande och samtyckeslagstiftningen. 
 
 
Radikalfeminism:
 
Radikalfeminister tror på att vi lever i ett patriarkat. Att det finns som en makt-stege i samhället där män är längst upp och kvinnor är antingen längst ner eller i mitten. Det beror om man blandar in raser i feminismen, då skulle den svarta kvinnan vara längst ner. Frågor som radikalfeminister ofta för framåt är Kvinnoförtyck(exempel på "förtryck" är pornografi, prostitution, och partnermisshandel.) mer kvinnoförtyck och ännu mer kvinnoförtryck.
 
 
Extemfeminism:
 
Många extremfeminister är radikalfeminister, men på en helt ny nivå.   Extremfeminister är det som många gillar att säga... MANSHATARE! De vill byta ut alla styrande män till kvinnor, de vill att det inte ska finns olika vdelningar på klädaffärer för de olika könen. Vissa tror att vi inte ens har några kön alls. Att vi bara är människor med olika kroppar, så som vissa har blå ögon och andra har bruna. (?!?!?!)  Det finns dom som inte vill använda tamponger för att det är "männens påhitt för att förtrycka kvinnanas natur!!". Det finns seriöst brudar somanvänder inte bh, de kammar aldrig, de har på sig manliga kläder, de rakar sig aldrig, de har knappt hygien bara för att dom inte vill var "till för mannens njutning". Vissa vill inte att man ska öppna dörrar för tjejer, inte hjälpa till med att bära tunga saker, eller någonting som får tjejerna att se "svaga" ut.
 
 
 
Så. Nu har vi fått det förklarat. Men vi kan väl hålla med om att extremfeminister inte är riktiga feminister och knappt radikalfeminister heller. Behöver jag ens förklara varför? Nej, vad bra. 
 
 
Men vad menas med "Anti-feminist"? 
Man kan ju tro att det är en människa som inte står för jämnställdhet eller kvinnors rättigheter, men det är ju såklart inte det dom menar. Det dom menar med att kalla sig för anti-femismt är att de inte stödjer den feminism och politik som partiet Feministiskt Initiativ har i sitt partiprogram. Vilket är radikalfeminism. Jag personligen ser inte radikalfeminism som feminism. Det om något är faktiskt kvinnoförnedrande. Jag ska göra ett inlägg om det någon annan gång.  
 
Det som stör mig är att F! har fått ansiktet utåt för feminism. VILKET ÄR FEL! De förespråkar inte sund och genomtänkt logik. Dom är bara ytliga fittor som säljer sin politik med fina ord som jämnställdhet, patriarkat, genus, och kvinnors rätt i samhället. Vilket lurar alla små hipsters i Stockholm att rösta på F!. Hälften av alla röster som F! fick det senaste valet var bara ett gäng hippies som trodde att de gjorde en bra sak för samhället men aldrig ens läst igenom F! partipolitik! Och jag skäms över att själv varit en av dom... Okunnig i ämnet...Men det lät ju bra med Feministiskt Initiativ, för ordet feminist var ju med i namnet. Idag är det bara mode att vara feminist, men inget kan egentligen någonting om det. F! har smutsat ner ordet feminist och det gör mig så arg, jag kan inte längre kalla mig för feminist utan att få en stämpel som "Hårig manshatande flata". Kan inte alla bara lära oss mer om det här så slipper vi allt tjat om manshat hit och dit?